Nieuws

FRC onderzoekt rol EY bij C2000

De Britse Financial Reporting Council (FRC) breidt zijn onderzoek naar de verslaggeving van Computer Distribution Limited (C2000) uit tot het gedrag en de audit van controlerend accountant EY.

Dat maakte de financiële toezichthouder gisteren bekend.

Het gaat in het onderzoek om de jaarrekeningen over de boekjaren eindigend op 31 januari 2009 tot die van 31 januari 2013.

De Financial Reporting Council liet op 12 mei 2014 al weten de financiële verslaggeving van het bedrijf onder de loep te nemen. Dit naar aanleiding van de bekendmaking door het Amerikaanse moederbedrijf Tech Data Corporation (Tech Data) dat het na een onafhankelijk onderzoek van de verslaggeving door de Europese dochters overging tot herziening van de geconsolideerde jaarrekeningen over de genoemde jaren.

Tech Data had eerder al bekendgemaakt 'onregelmatigheden' te hebben ontdekt in de verslaggeving door de dochters. Een en ander leidde tot een verlaging van de gerapporteerde netto winst met 25 miljoen dollar.

Nu betrekt de FRC dus ook expliciet het gedrag en de audit van controlerend accountant EY in die periode in het onderzoek.

EY weigert commentaar.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.