Nieuws

Tuchtklacht tegen Marcel Pheijffer

De politieke partijen Hart voor Bussum en de Gooise Ouderen Partij hebben een tuchtklacht ingediend tegen Marcel Pheijffer, hoogleraar accountancy aan universiteit Nyenrode en blogger op deze site.

Pheijffer, tevens columnist bij Het Financieele Dagblad, deed begin dit jaar in opdracht van de provincie Noord-Holland een onderzoek naar het declaratiegedrag van de burgemeester van Bussum, Henk Heijman. De aanleiding van het onderzoek waren toelagen die Heijman volgens de twee partijen onterecht ontving voor een huurhuis in Oost-Gelre. Heijman ontkende de beschuldigingen.

Pheijffer concludeerde in zijn onderzoek dat er weliswaar sprake was van 'slordigheden' waardoor Heijman zichzelf in een kwaad daglicht had gesteld, maar het merendeel van de declaraties en besluitvorming omtrent de huisvesting van Heijman zou 'correct' zijn geweest. Heijman vond zijn positie uiteindelijk toch onhoudbaar en vertrok vroegtijdig.

De twee politieke partijen zijn het volgens het FD niet eens met de conclusie van Pheijffer en vinden dat hij 'vooringenomen onderzoek' heeft verricht. Daarbij maken ze ook bezwaar tegen de opdrachtverstrekking, omdat de schriftelijke opdracht van de Provincie niet voorafgaand aan het onderzoek zou zijn verstrekt.

Pheijffer meldt op Accountant.nl dat hij zolang de zaak onder de rechter is niet inhoudelijk op de tuchtklacht in mag gaan. Hij krijgt nu de eerst de gelegenheid om te reageren op de klacht, waarna er eventueel een openbare zitting volgt bij de Accountantskamer in Zwolle.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.