Nieuws

'Breaking Bad'-accountant bekent schuld

Een Britse accountant die met een wietplantage probeerde een schuld van 50.000 pond af te betalen die hij had door het opzetten van een mislukt muziekfestival, heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen.

Sean Birdsall bekende aan de rechtbank van York in het Verenigd Koninkrijk dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het distribueren van cannabis tussen oktober 2013 en april 2014, evenals het bezit van cannabis met het doel om het te verkopen. Hij is veroordeeld tot 9 maanden voorwaardelijke celstraf, met 2 jaar proeftijd, 200 uur taakstraf en 350 pond boete.

Birdsall was festivaldirecteur van het Limetree Arts and Music Festival in Grewelthorpe. Door hevige regenval was het festival een mislukking, en bleef Birdsall over met een schuld van 50.000 pond. Birdsall, die nu in de Britse media bekendstaat als de Breaking Bad-accountant, kreeg ook kort na het mislukken van het festival een ernstige nierinfectie. Omdat hij dacht niks meer te kunnen verliezen, zette hij uit wanhoop in Leeds een wietplantage op, maar kwam er naar eigen zeggen al gauw achter dat hij “niet echt goed was in het verbouwen van cannabis”.

Zijn advocaat zei tijdens de verdediging dat de verandering van Birdsall van een gehoorzame, hardwerkende accountant tot drugsproducent veel lijkt het op script van Breaking Bad, waarin een scheikundeleraar drugs gaat verkopen om de toekomst van zijn familie veilig te stellen, nadat hij erachter komt dat hij ongeneeslijk ziek is.

De rechter zei in het vonnis: "U schijnt een intelligente en zeer gemotiveerde man te zijn. Het is nou eenmaal zo dat in de realiteit ook intelligente mensen soms erg domme beslissingen nemen. U valt duidelijk in die categorie."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.