Nieuws

Failliete grootbank strooit nog met bonussen

Lehman Brothers mag dan zes jaar geleden failliet zijn gegaan, er worden nog wel tientallen miljoenen aan bonussen uitbetaald. Die worden verdeeld onder het resterende personeel dat de lopende zaken van de gevallen bankreus afhandelt.

Dat ontdekte de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op basis van faillissementsverslagen die bij de rechtbank zijn ingediend. Daaruit blijkt dat het Lehman-team dat het faillissement afhandelt in afgelopen jaar 44 miljoen dollar aan bonussen ontving. Het jaar ervoor werd voor 50 miljoen dollar aan bonussen uitgekeerd.

De bestuurders van wat er over is van Lehman Brothers ontvingen ruim vijf miljoen dollar, zo blijkt uit de documenten die werden ingeleverd bij de rechtbank.

Het team in kwestie is bezig om de resterende bezittingen van de bank te verkopen. Het gaat om vastgoed en private equity. Door de tijd te nemen voor de verkoop, is de opbrengst veel hoger dan werd verwacht. Lehman Brothers zelf rept over meer dan 90 miljard dollar aan opbrengsten.

De bank denkt nog zeker drie jaar nodig te hebben om de opruiming af te ronden. De personele kosten daarvan worden geraamd op ruim een miljard dollar. Dat is inclusief de inhuur van externe professionals.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.