Nieuws

Albert Röell nieuwe bestuursvoorzitter KPMG

De raad van commissarissen van KPMG benoemt Albert Röell (1959) per 1 november 2015 tot voorzitter van de raad van bestuur. Hij volgt Jan Hommen op, die KPMG sinds mei 2014 als bestuursvoorzitter heeft geleid en per 1 oktober 2015 zijn functie neerlegt. De benoeming is al ter goedkeuring aan de AFM voorgelegd.

Albert Röell is sinds 2005 voorzitter van de raad van bestuur van KAS BANK NV. Daarvoor was hij directeur bij CenE Bankiers en hij vervulde diverse managementfuncties bij ING Groep. Ook was hij consultant bij McKinsey & Company.

KPMG heeft volgens Bernard Wientjes, voorzitter van de raad van commissarissen, "de ideale opvolger voor Jan Hommen gevonden. Hij heeft brede en langjarige ervaring als bestuursvoorzitter en bewezen ervaring in het leiden van grote transformaties. Daarnaast heeft hij een veelheid van toezichthoudende en bestuurlijke functies vervuld bij organisaties op het snijvlak van publiek en privaat belang. Dat maakt Albert Röell uitermate geschikt om leiding te geven aan de realisatie van het ambitieuze businessplan en het verder opbouwen van het maatschappelijk vertrouwen in KPMG".

Albert Röell zegt zelf over zijn benoeming: "Leidinggeven aan de ambitie van KPMG om de norm in de sector te zijn beschouw ik als een eervolle uitdaging. De bijna honderdjarige historie, de kracht van het merk, het geweldige team van toegewijde professionals en het fundament dat Jan Hommen heeft gelegd: daarop kunnen we een nieuwe, succesvolle toekomst bouwen. Daar ga ik me de komende jaren volledig voor inzetten, samen met mijn collega’s in de raad van bestuur, partners en werknemers van KPMG."

Tussen het vertrek van Jan Hommen en het in dienst treden van Röell zal Andrew Cranston, de huidige chief operating officer, de rol van bestuursvoorzitter bij KPMG waarnemen.

Nieuwe head of audit en coo

KPMG kondigt tevens de geplande wisseling aan van twee leden van de raad van bestuur, die in totaal uit zeven personen bestaat. Deze wisselingen vinden plaats per 1 oktober 2015. Egbert Eeftink (1962) wordt head of audit. Hij volgt Marc Hogeboom op, die als lead partner voor ING zijn bestuurstaken neerlegt. Rob Kreukniet (1962) wordt chief operating officer. Hij volgt Andrew Cranston op.

Nadat Albert Röell als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur in dienst is getreden zal Andrew Cranston tot 1 februari 2016 als adviseur van de raad van bestuur aanblijven. Per die datum keert hij terug naar KPMG International.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.