Nieuws

Advocatuur staat koppelsites toe

De Orde van Advocaten staat voor het eerst onder bepaalde voorwaarden een vorm van marketing in de advocatuur toe. Zogenoemde koppelwebsites mogen voortaan advocaten en klanten met elkaar in contact brengen.

Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van een brief die Jan Dijkstra, de deken van Noord-Nederland, aan een advocaat uit Drenthe heeft gestuurd. De advocaat uit Drenthe had gevraagd of het toegestaan was om te adverteren op een bepaalde koppelwebsite, waarbij een maandelijks vast tarief van enkele honderden euro's wordt gerekend voor een vermelding van de advocaat. Volgens Dijkstra mag dat en de Orde is nu bezig om meerdere sites tegen het licht te houden.

Kortgeleden ontstond er onrust onder advocaten omdat de dekens hadden aangekondigd juist te gaan optreden tegen de koppelsites, omdat die het provisieverbod zouden schenden. Advocaten kregen de mogelijkheid om straffeloos tot 4 april 2016 de sites waar zij op adverteren voor te leggen aan de Orde ter beoordeling.

Naar aanleiding daarvan is er nu meer duidelijkheid over wat wel en niet mag. Toegestaan zijn website die geen vergoeding of een vaste vergoeding per periode vragen, of een bedrag per doorklikkende klant. Sites die geld vragen per verstuurde offerteaanvraag, per aangenomen zaak of een percentage van het honorarium van de advocaat vragen blijven verboden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.