Nieuws

Aedes onderzoekt kosten accountants

De vereniging van woningcorporaties Aedes en de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) vragen hun leden om mee te doen naar een onderzoek over stijgende accountantskosten en problemen bij het vinden van een accountant.

Aedes en de VTW ontvangen van leden verschillende signalen over problemen met accountants. "Wij ontvangen signalen dat accountantskosten fors stijgen, dat een aantal accountantskantoren zich terugtrekt uit de corporatiesector en dat het lastig is een kantoor te vinden. Corporaties ervaren vergelijkbare problemen met het verzekeren van vastgoed", aldus Aedes.

Aedes gaat nu aan de hand van een vragenlijst proberen de problemen in kaart te brengen. Ook krijgen leden bij de vragenlijst de mogelijkheid suggesties te doen om de accountantskosten terug te dringen. Voorzitters van RvC-commissies ontvangen van de VTW een verzoek om hun ervaringen en suggesties te melden. Aedes en de VTW zullen aan de hand van de resultaten een gesprek aangaan met het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Autoriteit woningcorporaties (Aw) en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Aedes heeft de link naar de vragenlijst aan leden verstuurd via haar netwerken voor controllers en voor financiële managers. Het onderzoek loopt tot 10 februari 2017.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.