Nieuws

AV-poll over kandidaten voorzitterschap NBA

Het nieuws over een alternatieve kandidaat voor het voorzitterschap van de NBA is reden voor een poll op de website AccountancyVanmorgen. Lezers kunnen stemmen op de twee kandidaten Van der Vegte en Moling, maar ook het aangeven van een voorkeur voor extern voorzitterschap is mogelijk.

De poll wordt op de site ingeleid door een column van Fou-Khan Tsang, bestuursvoorzitter van Alfa Accountants & Adviseurs.  Hij zet beide kandidaten naast elkaar met behulp van een zgn. 'DISC-profiel', op  basis van informatie op social media.

Tsang pleit ervoor om de verkiezingen niet te houden op de ledenvergadering maar online, want dat is "ook beter voor de productiviteit". Online stemmen vraagt echter om een wetswijziging. 

De korte enquête van AccountancyVanmorgen peilt ook de mening van de deelnemers over een eventuele onafhankelijke NBA-voorzitter (niet-accountant).

De anonieme poll, die gebruik maakt van enquêtetool SurveyMonkey, vraagt bij het invullen niet om e-mail-verificatie. Dat kan de betrouwbaarheid beïnvloeden. De AV-poll loopt nog tot vrijdag 17 november aanstaande, 12.00 uur. Daarna zal de AV-website over de uitkomst berichten. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.