Nieuws

Tilburg University en PwC beginnen instituut voor familiebedrijven

Tilburg University en PwC richten samen een universitair fonds op dat meer wetenschappelijk onderzoek en onderwijs mogelijk gaat maken over thema’s die familiebedrijven raken.

Het zogenoemde Tilburg Institute for Family Business (TiFB) is vandaag in Tilburg tijdens een seminar over familiebedrijven officieel geopend.

"Familiebedrijven zijn van groot belang voor Nederland en vormen de kern van de Nederlandse economie. Bijna zeventig procent van de Nederlandse bedrijven is een familiebedrijf. Zij zorgen voor meer dan de helft van de werkgelegenheid en voor meer dan de helft van ons bnp, zo blijkt uit onderzoek", schrijft PwC.

Met het nieuwe instituut willen PwC en Tilburg University continu nieuwe kennis en inzichten opdoen voor zaken rondom het familiebedrijf. "Het Tilburg Institute for Family Business zal meerdere disciplines aan elkaar verbinden, zoals privaatrecht, ondernemingsrecht en fiscaalrecht, maar ook ondernemerschap, management, financiering, waardering en gedrag."

Het instituut zal zowel in de bachelor als (post-)masterfase vakken, en in de toekomst volledige opleidingen, over familiebedrijven verzorgen. Daarnaast zal het instituut mastertheses, promotieonderzoek en ander wetenschappelijk onderzoek bevorderen en seminars organiseren. Ook zal er intensief worden samengewerkt met internationale topinstituten op het terrein van familiebedrijven.

De verantwoordelijkheid voor het onderzoeks- en onderwijsprogramma ligt primair bij de door het instituut aangewezen hoogleraar, prof. mr. Inge van Vijfeijken. PwC stelt knowhow, praktijkervaring en data voor onderzoek beschikbaar en neemt zitting in de raad van toezicht, die onder voorzitterschap van de decaan van de Tilburg Law School staat. Hoogleraar Van Vijfeijken heeft de dagelijkse leiding over het instituut.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.