Nieuws

Ambtelijke baas Algemene Rekenkamer naar de AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Ellen van Schoten RA benoemd tot chief operating officer (coo).

Dat melden de Algemene Rekenkamer en de AFM. Van Schoten (51) start op 1 oktober aanstaande in haar nieuwe functie. Zij wordt verantwoordelijk voor de centrale aansturing van de bedrijfsvoering. Van Schoten zal de functie van coo vervullen, omdat de huidige coo om gezondheidsredenen langdurig niet volledig inzetbaar is.

Bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven van de AFM: "De rol van coo vereist de volle honderd procent aandacht. De huidige coo kan daar op dit moment helaas geen invulling aan geven. Wij bieden hem zo alle ruimte voor herstel. De ervaring die Ellen van Schoten meeneemt is van grote waarde voor de AFM en wij zijn blij dat zij de overstap naar de AFM maakt."

Hoogste ambtenaar Rekenkamer

Van Schoten heeft elf jaar bij de Algemene Rekenkamer gewerkt. Daarvan was zij de laatste 8,5 jaar werkzaam als secretaris (algemeen directeur) en daarmee de hoogste ambtenaar bij de Rekenkamer. Zij gaf in de afgelopen twee jaar leiding aan een grote reorganisatie bij de Rekenkamer, waarbij de personeelsformatie werd teruggebracht van een kleine 300 fte naar circa 240.

Voordat Van Schoten bij de Rekenkamer terechtkwam was zij onder meer werkzaam bij PwC en bekleedde zij functies bij verschillende ministeries. De Algemene Rekenkamer heeft nog geen opvolger van Ellen van Schoten bekendgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.