Nieuws

Kees Vendrik lid raad van advies CBS

Oud-kamerlid Kees Vendrik is per 1 september benoemd tot lid van de raad van advies van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hij wordt ook voorzitter van de Programmaraad, een van de drie subcommissies van de adviesraad.

Kees Vendrik (1963) was van 1998 tot 2010 lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks. In 2011 werd hij benoemd tot lid van de Algemene Rekenkamer.  Sinds april van dit jaar is hij hoofdeconoom bij Triodos Bank. Oud-minister Gerrit Zalm omschreef Vendrik ooit als "de beste minister van Financiën die Nederland nooit gehad heeft".

De benoeming van Vendrik werd gedaan door de minister van Economische Zaken, op aanbeveling van de raad van advies en na overleg met de directeur-generaal van het CBS. De benoeming tot voorzitter van de Programmaraad is door de directeur-generaal van het CBS zelf.

Raad van advies

De raad van advies van het CBS adviseert de directeur-generaal over het meerjarenprogramma en het werkprogramma van het CBS, de aansluiting van het werk op de behoeften van praktijk, beleid en wetenschap en de bedrijfsvoering van het CBS. Ook is de raad betrokken bij de invulling van de positie van directeur-generaal als die vacant komt.

De raad van advies van het CBS wordt verder gevormd door commissaris Inge Brakman (voorzitter), oud-CDA-Europarlementariër Corien Wortmann en de registeraccountants Johan van Hall (coo ABN Amro) en Frans van der Wel (hoogleraar VU, oud-bestuurder KPMG, oud-voorzitter NIVRA).

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.