Nieuws

Symposium beroepseer: meer diepgang in accountantsopleiding

Het accountantsonderwijs moet meer diepgang krijgen. De nadruk ligt te veel op de vaktechnische kant van het beroep. Opleiders organiseren daarover op 2 november een symposium in Utrecht.

Het symposium 'Rekenen op Goed werk' wil het onderwijs meer diepgang geven, aan de hand van drie pijlers: beroepsgeschiedenis, beroepsethiek en beroepseer. Accountancyopleidingen geven nu vooral aandacht aan wat de accountant moet kunnen en minder aan wat een accountant moet ‘zijn’, aldus de organisatoren. Ook die invalshoek is echter fundamenteel om studenten voor te bereiden op de ontwikkelingen die op het beroep afkomen.

Inleiders zijn Kees Camfferman (hoogleraar financial accounting VU), Cok Bakker (hoogleraar levensbeschouwing UU en lector normatieve professionalisering), Martin Martinoff (ICAEW) en Thijs Jansen (universitair docent Tilburg en directeur Stichting Beroepseer). Dagvoorzitter is columnist Margreeth Kloppenburg, samen met Thijs Jansen redacteur van het boek Artikel 5 over de beroepseer van de accountant).

Het symposium vindt plaats op 2 november aan het Institute for Finance & Accounting van de Hogeschool Utrecht (Heidelberglaan 15) en begint om 13.30 uur. Aanmelden kan via Evelien.Heijmans@hu.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.