Nieuws

Alfa: meer omzet door aantrekkende economie

De omzet van Alfa Accountants en Adviseurs nam in 2017, het jaar waarin het kantoor haar 75-jarig bestaan vierde, met ruim 8 procent toe tot 78,5 miljoen euro. De winst (na belastingen) nam met bijna twee miljoen euro toe, tot ruim vijf miljoen euro.

"Met name de omzettoename - die voor 75 procent autonoom tot stand kwam - geeft aan dat klanten meer diensten afnemen", aldus Alfa. Dit kan volgens het kantoor worden toegeschreven aan toenemende bedrijvigheid en een aantrekkende economie.' 

Alfa zegt dat het de afgelopen jaren flink heeft geïnvesteerd in de kwaliteit van haar dienstverlening. "Dit vertaalt zich in uitstekende resultaten van de onderzochte dossiers uit de samenstel- en assurancepraktijk." 

Het kantoor streeft ernaar het duurzaamste accountants- en advieskantoor van Nederland te zijn. Alfa heeft een B-Corp-certificering en is "voortdurend bezig om de impact van haar handelen op het milieu terug te dringen". Koert van der Bij, lid raad van bestuur bij Alfa: "We zijn er trots op dat we in 2017 ons papierverbruik met circa veertig procent hebben kunnen terugdringen. Ook is onze CO2-uitstoot gedaald door investeringen in opwekking van duurzame (groene) energie. In Leeuwarden wordt deze zomer gestart met de bouw van een zeer duurzaam (BREEAM-gecertificeerd) kantoorgebouw. Dit is nog maar het begin van de realisatie van onze duurzame ambities. We willen niet alleen als organisatie duurzamer opereren, maar ook onze dienstverlening verder 'verduurzamen'." 

Op financieel gebied is de verwachting dat de duurzame groei doorzet in 2018. Alfa verwacht een verdere omzettoename met voldoende rendement, en zet in op de overname van enkele accountantskantoren die zullen worden ingevoegd in de bestaande organisatie. "Door deze overnames verstevigen we onze positie en kunnen we lokale kennis verbinden aan onze brede specialistische branchekennis", aldus Van der Bij.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.