Nieuws

KPMG: 'Bedrijven nemen doelstellingen Verenigde Naties weinig serieus'

Wereldwijd nemen bedrijven de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN) nog weinig serieus.

De door de VN geformuleerde SDG's hebben onder meer tot doel in het jaar 2030 een eind te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering en te zorgen voor veilige en duurzame steden, duurzame en betaalbare energie, toegang tot schoon drinkwater, voldoende voedsel, fatsoenlijke banen en economische groei.

Uit onderzoek van KPMG onder de G250, de 250 grootste ondernemingen in de wereld, blijkt dat ruim 40 procent van de bedrijven op dit moment een relatie legt tussen de eigen duurzaamheidsdoelstellingen en die van de Verenigde Naties. Minder dan 10 procent van deze bedrijven heeft echter op basis van de SDG's concrete en meetbare doelstellingen voor de eigen onderneming gedefinieerd.

Bijna 80 procent van de onderzochte bedrijven maakt wel duidelijk dat zij invloed uitoefenen op de SDG’s en hoe zij dat willen doen. Daarnaast maakt ruim 80 procent duidelijk welke van de zeventien doelstellingen zij het meest relevant vindt voor het bedrijf. Van deze ondernemingen legt 65 procent bovendien uit waarom zij deze SDG’s relevanter vinden dan andere doelen. Niet meer dan een op de vier bedrijven heeft echter indicatoren vastgesteld op basis waarvan de bijdrage aan de SDG’s kan worden gemeten.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.