Nieuws

SEC beboet KPMG, Deloitte en BDO

De Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft KPMG Zimbabwe, KPMG Zuid-Afrika, Deloitte Zimbabwe en BDO Canada beboet.

De SEC deelde de boetes uit omdat de Zimbabwaanse kantoren van Deloitte en KPMG in 2014 auditwerk hebben gedaan bij een beursgenoteerd bedrijf zonder dit te registreren bij de Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB). KPMG Zuid-Afrika en BDO Canada hadden zich wel geregistreerd, maar waren toch in overtreding omdat zij bij hun audit gebruik hebben gemaakt van het werk van de kantoren in Zimbabwe.

De kantoren hebben niet toegegeven schuldig te zijn, maar betalen wel de boetes. BDO Canada moet 50 duizend dollar betalen, Deloitte Zimbabwe 99.057 dollar, KPMG Zimbabwe 141.305 dollar en KPMG Zuid-Afrika 100 duizend dollar.

De overtredingen zijn in 2013 en 2014 begaan. Het bedrijf dat werd gecontroleerd heeft een beursnotering in Canada en een hoofdkantoor in Zuid-Afrika. KPMG Zuid-Afrika heeft in een reactie gezegd dat het in 2016 via de eigen kwaliteitscontrole achter de overtredingen kwam en dit toen meteen heeft gemeld bij de SEC in mei 2016.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.