Nieuws

Ad van Gils nieuwe bestuursvoorzitter PwC Nederland

Ad van Gils is met ingang van 1 juli benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van PwC Nederland. Het nieuwe team bestaat verder uit Agnes Koops, Jolanda Lamse, Renate de Lange, Maarten van de Pol, Marc Borggreven en Marc Diepstraten.

Op voordracht van de raad van commissarissen is Ad van Gils benoemd tot voorzitter van de Nederlandse organisatie. Van Gils is sinds 1991 aan PwC verbonden. Hij gaf eerder onder meer leiding aan de business units Deals & Forensics en Transaction Services en was lid van de Advisory Board. Ook vertegenwoordigt hij de Nederlandse organisatie in diverse internationale PwC leadership-teams.

Sinds 2013 maakt Van Gils deel uit van de raad van bestuur. Van 2013 tot 2016 was hij cfo en voorzitter van de advisorypraktijk. Sinds 2016 is hij voorzitter van de accountantspraktijk. Van Gils volgt Peter van Mierlo op, die reglementair niet meer herkiesbaar is. Van Mierlo verruilt PwC per 1 juli voor ontwikkelingsbank FMO.

Herstel van vertrouwen

"Ik ga mij vol toewijding, energie en enthousiasme inzetten voor het herstel van vertrouwen in onze multidisciplinaire sector", aldus Van Gils. "De afgelopen jaren hebben we daarin belangrijke stappen gezet. We zijn er nog niet. We bouwen verder aan een toekomstbestendige organisatie waarin de diverse beroepsgroepen, met een steeds grotere inzet van technologie, zich gezamenlijk inzetten ten behoeve van maatschappij en klanten".

De nieuwe raad van bestuur van PwC bestaat uit drie vrouwen en vier mannen. Net als Van Gils hadden Jolanda Lamse en Marc Diepstraten al zitting in het bestuur. De samenstelling per 1 juli aanstaande is als volgt:

  • Ad van Gils, voorzitter
  • Marc Borggreven (human capital)
  • Marc Diepstraten (belasting- en juridisch adviseurs)
  • Agnes Koops (accountantspraktijk)
  • Jolanda Lamse (finance, operations en quality & risk)
  • Renate de Lange (markets)
  • Maarten van de Pol (advisorypraktijk).

Proces

Onder leiding van de raad van commissarissen is volgens PwC "een intensief en zorgvuldig proces gevolgd, gericht op de benoeming van de nieuwe bestuursvoorzitter en team". Jan Maarten de Jong, voorzitter van de raad van commissarissen: "Het was voor het eerst dat het selectie- en benoemingsproces van een nieuwe bestuursvoorzitter onder leiding stond van 'externen'. Als raad van commissarissen hadden wij het voortouw." 

Van links naar rechts: Agnes Koops, Maarten van de Pol, Ad van Gils, Marc Borggreven, Renate de Lange, Marc Diepstraten, Jolanda Lamse.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.