Nieuws

Boekhoudkantoor mag niet wat AcconAVM wel mocht en Alfa doet

De 'Beste Boekhouders' van Maarse & Rinkel moeten de koeienletters met hun kantoornaam van het kantoorpand in Aalsmeer halen. Dat zegt de Rechtbank Amsterdam.

Lex van Almelo 

De nieuwe eigenaar van het kantoorpand heeft moeite met de witte letters 'Beste Boekhouders' op de gevel en vooral de neonletters 'Maarse & Rinkel' op het dak. Er zitten namelijk nog twee andere bedrijven in het pand, die hun naam niet op dak of gevel hebben staan. Bovendien wil de eigenaar de eerste etage nog verhuren. Nu suggereert de gevelreclame dat het pand volledig wordt bezet door het boekhoudkantoor.

Aanvankelijk huurde AcconAVM een etage in het pand. Het accountantskantoor plaatste in 2009 elders op het dak een forse lichtreclame. Na het vertrek van AcconAVM ging ook Maarse & Rinkel het dak op en plakte bovendien de bedrijfsnaam 'Beste Boekhouders' in witte letters op de rode gevelstenen.

Volgens het huurcontract, dat eind 2019 afloopt, mag Maarse & Rinkel de reclame handhaven. De kortgedingrechter vindt echter dat het boekhoudkantoor de reclame moet weghalen, onder de voorwaarde dat de eigenaar compenserende maatregelen treft. Zo moet de verhuurder het weghalen van de letters betalen en voor het pand een reclamezuil met de bedrijfsnamen neerzetten, plus een eigen vlaggenmast en vlag voor iedere huurder. Ook moet de verhuurder het boekhoudkantoor een vergoeding betalen van drie keer de maandhuur van 1.790 euro. 

De rechter is ongevoelig voor het argument van de Beste Boekhouders dat buurman Alfa accountants wél een grote gevelreclame heeft aan de zij- en voorkant.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.