Nieuws

Advocaat geschrapt na onderzoek accountant

Een Amsterdamse advocaat is onlangs van het tableau geschrapt nadat uit onderzoek van een accountantskantoor bleek dat hij buiten zijn kantoor om honoraria op een privérekening liet storten.

Dat meldt Advocatie.nl. Het advocatenkantoor waar de advocaat werkzaam was gaf een accountantskantoor opdracht onderzoek te doen nadat zij vermoedens kregen dat er onregelmatigheden waren in de declaraties van de advocaat. Het accountantskantoor ontdekte vrij snel dat de advocaat vergoedingen van meerdere cliënten op zijn privérekening liet storten terwijl die hadden moeten worden overgemaakt naar het advocatenkantoor. Achteraf blijkt ook dat de advocaat geprobeerd heeft de accountant om de tuin te leiden door bankafschriften te bewerken.

Het advocatenkantoor heeft de advocaat na het onderzoek van het accountantskantoor in juni 2018 op staande voet ontslagen. Kort daarop, nog voordat er een tuchtrechtprocedure liep, heeft de advocaat zichzelf van het tableau laten schrappen en het geld dat hij schuldig was, evenals een schadevergoeding en de kosten van het accountantsonderzoek, aan het advocatenkantoor overgemaakt. Privéproblemen en hoge werkdruk waren volgens hem de oorzaak van zijn handelen.

De tuchtraad vindt dat zijn handelen een ernstige schending is van de kernwaarde integriteit en besluit daarom tot schrapping. Daarnaast moet hij 1250 euro aan proceskosten betalen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.