Nieuws

De Jong & Laan presenteert derde kwaliteitsverslag

Accountantskantoor De Jong & Laan heeft haar derde kwaliteitsverslag gepubliceerd, waarin voor het eerst naast de controlepraktijk ook over de samenstelpraktijk wordt gerapporteerd.

Nadat de Jong & Laan in de afgelopen jaren de focus vooral richtte op de kwaliteit in de controlepraktijk, is in 2018 het spotlicht ook komen te staan op de samenstelpraktijk. "Eén accountantspraktijk betekent ook één kwaliteitsniveau. Er is een centrale opdrachtacceptatieprocedure ingevoerd, er wordt een De Jong & Laan samenstelstandaard ontwikkeld en vaktechnische vraagstukken worden gedeeld", aldus directeur Roland Ogink.

Een nieuwe toevoeging aan het verslag is een interactieve Power BI data-analyse tool, waarin de bezoeker zijn eigen data-analysevaardigheden kan testen. "De bezoeker zal verrast zijn over de mogelijkheden die de integrale digitale controleaanpak biedt."

Reviews

De Jong & Laan meldt dat de uitkomsten van de reviews in 2018 zowel in de controle- als in samenstelpraktijk nog niet zo goed zijn als waar het kantoor op had gehoopt. "Dat betekent dat we onverminderd doorgaan om iedereen in de praktijk mee te krijgen en om iedereen zo goed mogelijk te faciliteren om kwaliteit te leveren", aldus Ogink.

Vorige week meldde De Jong & Laan een lichte omzetstijging te hebben gerealiseerd in 2019, van 64,5 miljoen euro in 2017 tot 64,7 miljoen euro. De geringe stijging komt mede doordat het kantoor dit jaar de recruitmenttak heeft afgestoten.

De Jong & Laan is een middelgrote accountantsorganisatie met zevenhonderd medewerkers en 24 vestigingen in noord-, oost- en midden-Nederland. De dienstverlening richt zich op accountancy (controle- en samenstelpraktijk) en belastingadvies. De organisatie voorziet haar klanten daarnaast van advies op diverse gebieden zoals bedrijfsadvies, corporate finance, financieringen en subsidieadvies, pensioenadvies, personeelsadvies, IT-advies en familieadvies.

Directeur Roland Ogink licht het kwaliteitsverslag ook toe in een korte video van het kantoor. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.