Nieuws

Concert van 'The Who' leek wel 'een accountantscongres'

Een concert van de rockband 'The Who' eind jaren zestig was qua publiek nog zo keurig, dat het leek op een congres voor accountants.

Dat zei journaliste Margriet van der Linden in haar talkshow 'M', het zomerse alternatief voor De Wereld Draait Door. Van der Linden keek daarin terug op een legendarisch concert van de Britse rockband The Who vijftig jaar geleden, in het Amsterdamse Concertgebouw.

Destijds zaten bezoekers van dat concert, keurig gekleed met stropdas, netjes op stoelen in de concertzaal. "Als je kijkt naar het publiek kon het ook een congres zijn van accountants", aldus Van der Linden. Het verschil tussen de fysieke verschijning van het publiek en de fysieke prestatie op het podium was "extreem", stelde journalist Leon Verdonschot aan de talkshowtafel. Het werd in de zaal echter snel onrustiger toen bandlid Keith Moon van het podium in het publiek viel.

Nu is een staanplaats in de Ziggo Dome, bij Lowlands of in een stadion bij concerten het meest geliefd en stuitert de hele menigte - al dan niet met behulp van geestverruimende pilletjes - mee op de muziek. Zo bezien is de stelling van Van der Linden niet zo vreemd.

Bekijk het fragment uit 'M' (vanaf 39.45)

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.