Nieuws

Accountant Worden: nieuw magazine voor scholieren en studenten

De NBA heeft een nieuwe editie uitgebracht van het jaarlijkse magazine Accountant Worden. Het blad is onderdeel van de voorlichtingscampagne over het accountantsberoep, gericht op scholieren en studenten.

In het magazine geven diverse jonge accountants een inkijkje in hun werkzaamheden. Zo vertelt Viktor van Elzakker van Dubois en Co over zijn "mooiste klant", het Muiderslot in Muiden. "Je moet het bedrijf kennen, het doel, de achtergrond van cijfers. Anders ga je domme vragen stellen."

In een tweegesprek tussen Wendy Groot (Belastingdienst en lid bestuur NBA Young Profs) en Tom Ooms (PwC en oud-voorzitter NBA Young Profs) wordt de balans tussen werk en privé belicht. "Ook als je kiest voor een work-life balance die bij jou past, kun je een prima accountant zijn", aldus Ooms. "We zijn er nog niet, maar de situatie is wel al veranderd. Er is meer flexibiliteit gekomen waardoor je werk en privé beter op elkaar kunt laten aansluiten."

Het voorlichtingsmagazine verhaalt verder over een tweedejaars studente accountancy die een dag meeloopt bij Deloitte, twee zelfstandig werkende accountants die het belang van digitalisering benadrukken en een AA en aankomend AA over het belang van de praktijkstage.

Het magazine Accountant Worden wordt verstrekt aan middelbare scholen, studieverenigingen, hbo-opleidingen en universiteiten en is voor belangstellenden zowel in hardcopy als pdf beschikbaar via de website accountantworden.nl.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.