Nieuws

Kabinet verlengt noodpakket voor Caribisch Nederland

Het kabinet heeft besloten om het noodpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met vier maanden te verlengen tot 12 oktober 2020.

Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn onderdeel van Nederland en kunnen daarom van vergelijkbare maatregelen, zoals ook in Europees Nederland getroffen, gebruik maken.

"De coronacrisis heeft een enorme impact op de samenleving van Caribisch Nederland. In termen van gezondheid zijn de eilanden tot nu toe goeddeels gevrijwaard gebleven van het coronavirus. In economische zin zijn Bonaire, Sint Eustatius en Saba zwaar getroffen. De toeristische sector waar een groot deel van de economie op drijft, is tot stilstand gekomen", aldus het ministerie.

Het kabinet voegt naast al bestaande maatregelen ook enkele nieuwe maatregelen toe. Zo is er onder meer de tijdelijke loondervingsregeling, wordt de tijdelijke regeling tegemoetkoming voor vaste lasten uitgebreid (tot een maximum van 50 duizend euro voor bedrijven) en wordt tijdelijk de KCC-regeling (Klein Krediet Corona-regeling) toegevoegd voor kleine ondernemers. Daarnaast stelt het kabinet 1,3 miljoen euro beschikbaar zodat de openbare lichamen burgers en bedrijven die dat nodig hebben aanvullend tegemoet kunnen komen vanuit eilandelijk beleid.

Bron: Rijksoverheid

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.