Nieuws

Veel belangstelling voor NBA Helpt-webinar over continuiteït en corona

Op donderdag 24 juni organiseert de NBA het dertiende webinar in de NBA Helpt-reeks, ditmaal over de verschillende facetten van continuïteit. Inmiddels hebben zich meer dan elfhonderd belangstellenden ingeschreven voor deelname.

Als gevolg van de coronacrisis is de levensvatbaarheid van de opdrachtgever meer dan ooit een cruciale vraag, die iedere accountant zich moet stellen. Zo is de continuïteitsvraag een voorwaarde om van een steunmaatregel zoals de TLV gebruik te kunnen maken: was de organisatie levensvatbaar voorafgaand aan de coronapandemie?

Tijdens het NBA Helpt-webinar behandelen sprekers verschillende facetten van continuïteit, het toegenomen belang ervan en hoe dat nu en in de toekomst een belangrijk issue is voor accountants. Vanuit vaktechnische optiek komen zowel de verslaggevingsproblematiek als relevante standaarden voor de controle en samenstelpraktijk aan de orde. Ook de rol van de accountant in business is belangrijk.

Verder wordt stilgestaan bij het gesprek met de klant of met de directie/bestuur. Hoe maak je  het onderwerp continuïteit bespreekbaar en wat verwacht de opdrachtgever van de accountant als trusted-advisor?

Vanuit de NBA-helpdesk worden zoals gebruikelijk de nodige vragen uit de praktijk behandeld. Het webinar begint op 24 juni om 15.00 uur en duurt tot circa 16.30 uur. Host is opnieuw Gerrit Heijkoop. Aanmelden is nog mogelijk via nba.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.