Nieuws

Grootste frustratie financials: corrigeren van collega's

De grootste ergernis van vier op de tien financiële professionals is het achter collega’s aan moeten zitten die hun taken niet op tijd uitvoeren.

Dit blijkt uit onderzoek onder vijfhonderd financiële professionals, uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Medius, leverancier van cloudgebaseerde oplossingen voor uitgavenbeheer. De respondenten waren uitvoerend, (mede-)beslissend en/of eindverantwoordelijk op het werkgebied financiën en geven aan dat zij vaak aan het einde van de maand "politieagent" moeten spelen, waarbij zij moeten achterhalen waarom facturen nog openstaan en de desbetreffende personen moeten helpen herinneren aan het goedkeuren van de factuur. Het verhogen van de efficiëntie van financiële werkzaamheden is voor meer dan de helft (56 procent) van de organisaties een belangrijke doelstelling.

Op een gedeelde tweede plek volgen als grote frustraties de inefficiënte processen en menselijke fouten, beide met 33 procent. Bijna een derde (32 procent) van de financieel professionals geeft aan dat het in de huidige financiële software ingewikkeld is om unieke afspraken per leverancier vast te leggen. Een kwart van de professionals geeft aan dat de coronapandemie hun bedrijf extra heeft doen inzien dat de systemen lastig met flexibele betaaltermijnen om kunnen gaan. Voor een kwart (23 procent) blijft het op tijd betalen van facturen de grootste uitdaging voor zijn organisatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.