Nieuws

Woningcorporatie Vestia splitst zich op, naam verdwijnt

Woningcorporatie Vestia splitst op in drie nieuwe woningcorporaties. Dat zijn Hef Wonen in Rotterdam, Hof Wonen in Den Haag en Stedelink in Delft-Zoetermeer. De naam Vestia verdwijnt met ingang van volgend jaar.

Na de splitsing kunnen de drie zelfstandige corporaties weer meer investeren in onderhoud en verduurzaming van woningen, nieuwbouw en in betere buurten, zo meldt de corporatie in een verklaring. De corporatie kondigde begin vorig jaar al de plannen voor een opsplitsing aan en maakte samen met branchevereniging Aedes de plannen hiervoor.

Vestia, destijds de grootste woningcorporatie van Nederland, kwam in 2012 in financieel zwaar weer door grote tegenvallers op derivaten. Dat zijn complexe financiële producten die waren bedoeld om renterisico's af te dekken. In totaal leed de corporatie 2,5 miljard euro schade, waarna andere woningcorporaties te hulp moesten schieten om Vestia voor een faillissement te behoeden.

De corporatie spande verschillende rechtszaken aan om schadevergoedingen te halen bij de vermeende veroorzakers van het financiële schandaal. Onder meer KPMG en Deloitte schikten voor 25 miljoen euro met Vestia.

Bron: ANP/Accountant.nl

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.