Nieuws

Magazine: Over accountants en private equity

Wat maakt accountantskantoren zo aantrekkelijk voor private equity? Daarover gaat het omslagartikel van het jongste magazine Accountant. "We zijn een aandeelhouder, geen bestuurder."

Accountantskantoor De Jong & Laan ging in Nederland als eerste schaap over de dam, maar in Belgiƫ trekken accountants al langer samen op met private equity-partijen. De private investeerders staan inmiddels ook in ons land regelmatig bij accountants op de stoep. Belangrijk is om tijdig na te denken over de exit van de pe-partij, zo wordt in het blad gesteld.

Natuurlijk gaat het in het magazine ook over het 'geitenpaadje' dat beursfonds Value8 ontdekte om toch een controlerend accountant te vinden. En 'themaregisseur fraude' Marianne van Kimmenade van de NBA stelt dat accountants te weinig bezig zijn met fraude, "want ze hebben andere zaken aan hun hoofd".

Van hoofdstad naar Hoofddorp

Bij het vertrek van de NBA uit Amsterdam is er ook een terugblik op vijftien jaar georganiseerd accountantsberoep aan de Antonio Vivaldistraat aan de Zuidas. Van de hoofdstad verhuist de NBA nu naar Hoofddorp.

Compliance officer Arnout van Kempen ruilde zijn bestaan als freelancer recent in voor een nieuwe start bij Baker Tilly en vertelt daarover 'op de stoel'. Martijn Duffels, ex-AFM en thans NBA, gaat in op de rol van IFIAR en de kruisbestuiving tussen internationale toezichthouders. En Peter Schimmel en Marcel Pheijffer kruisen de degens over de vraag: is de accountant een poortwachter of niet?

Het nieuwe NBA-magazine ligt deze week bij abonnees in de bus. De inhoud is ook online te lezen via deze website en kan bovendien (per artikel of als geheel) in pdf-vorm worden gedownload. De volgende editie verschijnt medio september van dit jaar. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.