Nieuws

Accountant van Trump kan eigen naam niet spellen

Het accountantskantoor BF Borgers, dat is ingeschakeld door de Trump Media & Technology Group, blijkt grote moeite te hebben met het spellen van de eigen kantoornaam.

Daarover bericht de Financial Times. Het bedrijf achter Truth Social, het socialemediaplatform van Donald Trump, klopte in 2022 aan bij het accountantskantoor. Dat gebeurde omdat de vorige accountant van Trump Media, het kantoor WithumSmith+Brown, al na enkele maanden de relatie met de opdrachtgever weer verbrak. Volgens de FT omdat het kantoor niet langer geassocieerd wilde worden met Donald Trump en zijn mediabedrijf.

Begin 2022 was Mazars, dat jarenlang de boeken van de Trump-organisatie controleerde, ook al vertrokken. Dat kantoor nam daarbij tegelijk afstand van in eerdere jaren voor het bedrijf van Trump opgestelde cijfers.

Lastige naam

De huidige accountant van Trump Media, het kantoor van Ben F Borgers, weet in documenten voor de Amerikaanse toezichthouder Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) de eigen kantoornaam op liefst veertien verschillende manieren te schrijven, zo meldt de FT. Daarbij gaat het om aanduidingen als Ben F Brogers, Blake F Borgers, Ben F Vonesh en Ben F orgers, naast nog eens tien andere varianten.

De slordigheden in de spelling van de eigen bedrijfsnaam passen bij de twijfelachtige reputatie van het kantoor, dat volgens deskundigen ook vaktechnisch regelmatig steken laat vallen. Bij toetsingen van het kantoor door de PCAOB werden bij herhaling tekortkomingen gevonden.

Zo ontdekten de PCAOB-inspecteurs dat accountants van Borgers er niet in slaagden om inkomsten, debiteuren, schuldenniveaus, reële waardes en tal van andere belangrijke financiële maatstaven naar behoren te controleren, aldus de FT.

Kamperen

De eigenaar van het accountantskantoor is volgens de PCAOB veelvuldig onbereikbaar en reageert niet op mailtjes. Borgers tekende evengoed sinds 2017 al zo'n zevenhonderd verklaringen bij beursfondsen, een record.

Desondanks heeft hij volgens betrokkenen genoeg tijd voor activiteiten als backpacken, vissen, kamperen, jagen, zeilen, wandelen en tijd doorbrengen met zijn gezin.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.