Opinie

Accountant zoekt vrouw

Na het grote succes van Boer zoekt vrouw gaat de KRO op zoek naar een nieuwe klapper.

Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht voor een nieuw, maar soortgelijk programma. Onlangs is uitgelekt dat een serieus overwogen optie het programma Accountant zoekt vrouw betreft.

Van belang voor het welslagen van het opzetten en uitzenden van dit programma, is het vinden van sponsors. De KRO acht de kans groot dat diverse accountantskantoren de buidel zullen trekken. Er blijken bij deze organisaties nogal wat nerdy types te werken die moeilijk aan de vrouw zijn te brengen.

Studies wijzen uit dat huiselijk geluk en een fijne relatie de werksatisfactie verhogen. Via sponsoring kunnen de accountantskantoren dat laatste sneller bevorderen dan via het nemen van maatregelen op het werk. Communicatieafdelingen van kantoren hebben er naar verluidt dan ook wel oren naar.

Voorts wordt overwogen aan te kloppen bij de NBA, beroepsorganisatie voor accountants. Die heeft immers ook belang bij het opvijzelen van het imago van accountants. Een imago dat door personen buiten het accountantsvak vaak (te) stereotiep en in weinig opfleurende termen wordt aangeduid. De omroeporganisatie ziet in het programma een uitgelezen kans het accountantsberoep sexyer neer te zetten.

Teneinde een proefuitzending te kunnen maken worden accountants en mensen uit hun omgeving verzocht vanaf vandaag kandidaten op te geven. Geadviseerd wordt niet te pochen met materiële zaken zoals, auto's met een hoog testosteron-gehalte, een duur huis of een boot in Monte Carlo. Voorts wordt gescheiden accountantspartners afgeraden het (partner)salaris in de eigen aanprijzing op te nemen.

Tja. Ik heb al veel gezien in de accountantswereld en u kent mijn  opvattingen, maar de pr-acties in dit beroep doen me toch elke keer weer versteld staan. Eventuele hieronder geplaatste suggesties voor deelnemers zal ik niettemin braaf door leiden naar de omroeporganisatie.

Wat vindt u van deze opinie?

Reageer Spelregels debat

Marcel Pheijffer (1967) is hoogleraar Forensische Accountancy aan de universiteiten Nyenrode en Leiden.

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.