Nieuws

Ernst & Young schikt in Apeldoorns verhuisconflict

Door het betalen van een afkoopsom heeft Ernst & Young het slepende conflict beëindigd met vastgoedeigenaar Nieuwe Steen Investments. Het conflict draaide om het vroegtijdig opzeggen van de huurovereenkomst voor La Tour, het Apeldoorns kantoorcomplex waar Ernst & Young jaren bivakkeerde. Alle lopende procedures zijn ingetrokken.

De regeling komt nadat Ernst & Young een dwangsom boven het hoofd hing van 15.000 euro voor elke dag dat ze La Tour had verlaten voor het aflopen van de huurovereenkomst in 2012. De rechter heeft deze dwangsom gelimiteerd tot één miljoen euro.
Volgens het vakblad Vastgoedmarkt betaalt Eurocommerce een deel van de schikking. Dit bedrijf is eigenaar van La Dilligence, een nieuw kantoorcomplex in Zwolle waar Ernst & Young naar toe is verhuisd. In ruil hiervoor heeft Ernst & Young de huurperiode verhoogd van tien naar vijftien jaar.

De kwestie rond de verhuizing van Ernst & Young van Apeldoorn naar Zwolle is meermalen voor de rechter geweest. Tevergeefs eiste verhuurder Nieuwe Steen Investments van La Tour afgelopen najaar een verhuisverbod voor Ernst & Young. Daarna spande zij een rechtszaak aan voor extra compensatie bovenop de doorlopende huur tot 2012.

Uit deze rechtszaak werd duidelijk dat Eurocommerce een actieve rol heeft gespeeld bij de besluitvorming over de verhuisplannen. De verhuurder in Zwolle had Ernst & Young toegezegd om de huurverplichtingen voor La Tour over te nemen.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.