Nieuws

Uitkomsten Wta Bijdragemodel 2009

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft gisteren in het rapport 'Sector in beeld' de volledige uitkomsten van het Wta Bijdragemodel 2009 gepubliceerd. Met het bijdragemodel hebben alle vergunninghoudende accountantsorganisaties informatie over zichzelf en over hun wettelijke controles verstrekt aan de AFM.

De AFM gebruikt de informatie uit het bijdragemodel om kennis te verkrijgen over de individuele accountantsorganisaties en over de markt voor wettelijke controles als geheel. Daarbij kunnen in de loop van de jaren trends en best practices of benchmarks worden geïdentificeerd. Het bijdragemodel 2009 vormt daarvoor een startpunt; de informatie wordt waardevoller als het bijdragemodel vaker is ingevuld, aldus de AFM

Halverwege november ontvangen alle Wta-vergunninghouders een uitnodiging om het bijdragemodel 2010 in te vullen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.