Nieuws

Talenten PwC zetten deskundigheid in voor eigen bedrijf

Drie registeraccountants hebben hun carrière bij PwC verruild voor een eigen kantoor, Q-Concepts, waar ze uitsluitend accountantscontrole aanbieden. Hun kennis over de professie, de controleprocessen en de technologie hebben ze meegenomen. Jaarlijks verdubbelt het bedrijf de omzet.

"Als oprichters zijn we allemaal afkomstig van PwC, waar we zeven tot acht jaar hebben gewerkt. We zijn voor onszelf begonnen omdat een lange loopbaan op een groot kantoor ons niet per definitie garandeert dat we ons eigen beleid en visie kunnen volgen", zegt directeur Boudewijn Daris, één van de drie eigenaren van Q-Concepts. 

In 2009 is het driemanschap gestart met Q-Concepts."We hebben ons eerst toegelegd op het behalen van de Wta-vergunning, die we in 2010 hebben gekregen. Daarna hebben we ons accountantskantoor verder opgezet en sinds 2011 draaien we volledig. Inmiddels hebben we tien medewerkers." 

Q-Concepts legt zich geheel toe op de wettelijke controle. Dit via het concept van audit only, het doen van de wettelijke controle voor klanten van kantoren zonder Wta-vergunning. Voor tax- en overige diensten werkt het kantoor samen met andere partijen. 

"Full service bieden we niet", zegt Daris. "We doen alleen de audit. Alle medewerkers zijn van een senior niveau, we werken niet met assistenten. Voor samenwerking met andere accountantskantoren is een hoge mate van senioriteit noodzakelijk." 

"Wij besteden veel aandacht aan een risked based-benadering. Ook besteden wij veel aandacht aan audittechnologie. Er zijn weinig kantoren met onze omvang die onze efficiënte aanpak hanteren en aan volledig elektronische dossiervorming doen." 

"Onze achtergrond bij de big four en de kwaliteit die we leveren zetten we in bij marketing. Dit slaat aan bij de klant. Die krijgt kwaliteitsaudits tegen een faire prijs. Ook al is audit only niet nieuw en is de markt vol, kwaliteit is onderscheidend. Aan de onderkant van de markt is er genoeg aanbod. Maar op het niveau van de big four is er nog ruimte."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.