Nieuws

E&Y: genoeg maatregelen na kritisch PCAOB-rapport

Ernst & Young is het niet eens met het verwijt van de PCAOB dat het kantoor te weinig actie heeft ondernomen na een kritisch inspectierapport van de Amerikaanse accountantstoezichthouder.

Dat zegt het kantoor in een verklaring bij de openbaarmaking van de delen van het PCAOB-rapport uit 2010 met betrekking tot de kritiekpunten van de toezichthouder.

Volgens de PCAOB heeft Ernst & Young in het jaar na het uitbrengen van het rapport niet genoeg gedaan om de kwaliteit van de accountantscontroles te verbeteren. De kritiek van de toezichthouder betrof onder andere de controle van schattingen. Ook zette de PCAOB vraagtekens bij de mate van professionele scepsis.

"The reported deficiencies raise questions regarding the sufficiency, rigor, and efficacy of the supervision and review activities of the firm's engagement managers, engagement partners, and SEC concurring review partners, including their exercise of due care and the thoroughness with which they review work papers", aldus het PCAOB-rapport.

Ernst & Young verwerpt de kritiek van de PCAOB dat het te weinig heeft gedaan om de geconstateerde gebreken te verhelpen. "We believe we took significant remedial actions with respect to all these matters, including making significant enhancements in our resources, policies and practices", aldus het kantoor.

"In each of the areas noted, we have provided our audit professionals with new audit tools, additional training and expanded technical guidance. [...] Overall, we have invested thousands of partner and staff hours on these issues and believe we have approached each board criticism seriously and responsibly."

Ernst & Young heeft geen bezwaar aangetekend bij beurstoezichthouder SEC tegen de openbaarmaking van de delen van het rapport. Eerder maakte de PCAOB al volledige rapporten over PwC en Deloitte openbaar omdat de kantoren de toezichthouder er niet van hadden kunnen overtuigen dat ze voldoende voortgang hadden geboekt bij het verbeteren van de controlekwaliteit.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.