Nieuws

Vuurwapen hoort voortaan bij outfit Filipijnse accountants

Filipijnse accountants mogen voortaan een wapen dragen tijdens het werk. De overheid ziet het als een gevaarlijk beroep.

De Filipijnen heeft een speciale wet in het leven geroepen die bewapening van accountants toestaat. De wet is in het leven geroepen omdat accountants bij de uitoefening van hun vak onderhevig is aan 'imminent danger'.

Ook andere professionals mogen voortaan een wapen dragen uit veiligheidsoverwegingen, zoals priesters, journalisten en artsen. Accountants die de revolver willen gaan dragen mogen echter geen strafblad hebben of vervolgd worden voor zaken waar twee jaar celstraf op staat. Ook moeten ze eerst psychisch getest worden en worden ze gescreend op drugsgebruik.

De wetgeving vloeit voort uit maatregelen om journalisten beter te beschermen. Voor reporters vormen de Filipijnen een van de dodelijkste gebieden ter wereld. Sinds 1992 zijn er in dit land 74 journalisten vermoord tijdens hun werk.

Vanuit de katholieke kerk klinkt kritiek op de wet. De overheid moet geweld niet stimuleren, maar zich juist inspannen voor vrede, zo klinkt het.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.