Nieuws

FRC onderzoekt PwC UK inzake faillissement Connaught

De Britse toezichthouder Financial Reporting Council (FRC) is een officiële klachtenprocedure gestart tegen PwC en een van zijn partners over de audit van social housing maintenance firm Connaught plc.

Connaught ging in 2010 over de kop en zadelde crediteuren op met grote verliezen. Honderden banen gingen verloren. De FRC wil naar aanleiding van klachten nu onder meer de controle van PwC over het boekjaar dat eindigde op 31 augustus 2009 nader onderzoeken.

KPMG, dat als 'administrator' werd aangesteld in 2010, ontdekte 50.000 onverwerkte facturen in een van de Connaught-kantoren in Leeds, en meldde destijds geschokt te zijn door de staat van de boeken. Volgens de FRC is PwC onzorgvuldig geweest bij de controle van Connaught en was het handelen van PwC "significant beneden het peil dat redelijkerwijs verwacht kan worden van een lid van het Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW)".

PwC zegt in een reactie teleurgesteld te zijn dat de FRC "vijf jaar na deze gebeurtenis alsnog een klacht indient tegen het kantoor. We hebben volledige medewerking verleend aan de FRC gedurende hun langdurige onderzoek en zullen nu de zorgen van de FRC bekijken en adequaat reageren".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.