Nieuws

KPMG US krijgt wederom slecht rapportcijfer van PCAOB

De Amerikaanse tak van KPMG komt van de big four weer als slechtste uit de bus bij de jaarlijkse inspectie van de Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB).

De PCAOB vond tekortkomingen in 28 van de 52 geïnspecteerde audits, en vond daarbij ook nog andere tekortkomingen in het handelen van KPMG, waarmee het totale percentage deficiencies uitkomt op 54 procent.

Vorig jaar maakte de PCAOB bepaalde nog niet eerder gepubliceerde stukken openbaar uit de inspectierapporten over KPMG uit 2010 en 2011, als waarschuwing naar KPMG, omdat het nog altijd niets had gedaan aan de tekortkomingen die de toezichthouder had geconstateerd in voorgaande jaren. In 2013 vond de PCAOB tekortkomingen in 23 van de 50 geïnspecteerde audits.

Het deficiency rate-lijstje van de big four in de VS ziet er voor dit jaar nu als volgt uit:

  • Deloitte: 21 procent
  • PwC: 29 procent
  • EY: 36 procent
  • KPMG: 54 procent

De gemiddelde deficiency rate van de big four is daarmee iets gedaald ten opzichte van vorig jaar: van 39 procent naar 35 procent.

KPMG zegt in een reactie dat het inmiddels al maatregelen heeft genomen om de kwaliteit te verbeteren, maar dat die verbeteringen nog niet doorgevoerd waren toen de inspecties werden uitgevoerd. "In de afgelopen jaren hebben we robuuste stappen genomen om onze auditkwaliteit te verbeteren. (…) Deze inspanningen en andere initiatieven die zijn ondernomen na de inspectie van 2014, die meer dan een jaar geleden plaatsvond, hebben geleid tot significante verbeteringen die te zien zullen zijn in toekomstige inspectierapporten", zegt KPMG-woordvoerder Robert Wade in een reactie aan Accounting Today.

 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.