Nieuws

Voormalig EY manager krijgt celstraf voor voyeurisme

Een voormalige manager van EY in het Verenigd Koninkrijk heeft een celstraf van vier jaar gekregen omdat hij opnames maakte met verborgen camera's van duizenden mensen in toiletten en douches bij EY en toiletten in cafés.

George Thomas verzamelde de beelden gedurende een periode van zes jaar. De politie in London noemt het de grootste voyeurismezaak die ze ooit hebben gezien. Thomas heeft schuld bekend en ging maandag de cel in.

Hij verzamelde bij elkaar meer dan 650 uur aan materiaal, onder meer in de douches en toiletten op het kantoor van EY in London. "We doen er alles aan om mensen te steunen bij EY die slachtoffer zijn in deze zaak en assisteren de politie bij verder onderzoek", aldus een woordvoerder van EY UK.

Volgens de Daily Telegraph vond een vrouwelijke collega in maart van dit jaar een van de camera's in een doucheruimte. Er zat een geheugenkaart in, die zij meteen naar haar manager bracht. De politie vond vervolgens opnames op de kaart van verschillende locaties. De autoriteiten kwamen Thomas op het spoor omdat hij zelf in beeld was terwijl hij de camera's op de locaties installeerde.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.