Nieuws

Bedrogen accountants

Het beroep van accountant herbergt een tot nu toe zwaar onderbelicht risico: de kans dat een accountant wordt bedrogen door zijn echtgenote is groter dan voor welke andere beroepsgroep ook.

Dat concludeert in ieder geval IllicitEncounters.com, de grootste Britse datingsite voor getrouwde mensen. Geluk bij een ongeluk: dit risico treft vooralsnog alleen de mannelijke representanten van het beroep, want  de site trekt die conclusie uit een enquête onder vijftienhonderd van haar exclusief vrouwelijke bezoekers. Op de vraag wat hun man doet, antwoordt maar liefst 13 procent dat hij in de accountancy werkzaam is en daarmee is die sector de meest genoemde in het 'onderzoek'.

Een problematische balans tussen werk en privé hoort bij de meest genoemde redenen 'to cheat', aldus de echtgenotes van accountants. "We brengen te weinig tijd door samen", "Ik voel niet meer dat ik speciaal ben voor hem" en het verlies van wederzijdse sexuele aantrekkingskracht zijn wellicht wat minder accountant-specifiek. De vrouwen konden ook aangeven wat hen in eerste instantie had aangetrokken in hun man en daarbij scoren accountants hoog met de eigenschappen "ethisch" en "hij doet alles volgens de regels".

Gewild

In een artikel dat AccountancyLive aan het onderzoek wijdt, komt psycholoog Lucy Redford aan het woord, die om te beginnen constateert dat een accountant een gewilde partij is omdat "stabiliteit, zowel financieel als persoonlijk" het eerste is dat mensen zoeken in een huwelijk.

"De typische accountant wordt gezien als stabiel, betrouwbaar en verantwoordelijk. Bewust of onbewust zoeken alle vrouwen deze eigenschappen in een echtgenoot", volgens Redford.

En verder heeft een accountant als man, volgens de vrouwen uit het onderzoek, de voordelen dat hij een goed salaris heeft, intelligent is, goed om kan gaan met spanning en dat hij goed beslissingen kan nemen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.