Nieuws

VNG en NBA bespreken verbetering controleproces

Afgelopen maandag 28 november hebben bestuurlijke vertegenwoordigers van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de NBA met elkaar overlegd over het verbeteren van het proces van financiële verantwoording en accountantscontrole.

Daarbij werd teruggekeken naar de controle over 2015 en vooruitgekeken naar die van 2016. Tegelijkertijd zijn maatregelen voor de middellange termijn besproken, waaronder een versnelde opvolging van de adviezen van de werkgroep-Depla ('Vernieuwing accountantscontrole gemeenten'). VNG en NBA hebben afgesproken in januari 2017 een gezamenlijke werkconferentie te organiseren, om de voorgenomen maatregelen meer in detail uit te werken.

Eerder werd in de media bericht over problemen rondom controles bij gemeenten en de beschikbare capaciteit hiervoor bij accountantskantoren.

 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.