Nieuws

Nederlandse ex-cfo VimpelCom gedaagd in massaclaim VS

Amerikaanse beleggers hebben in de VS een massaclaim ingediend tegen voormalig cfo Henk van Dalen, vier andere bestuurders en VimpelCom.

De beleggers in VimpelCom stellen dat ze grote schade hebben geleden door de koersdalingen als gevolg van de corruptiezaak rond het VimpelCom. Vorige week werd bekend dat telecomconcern Vimpelcom, een Russisch bedrijf waarvan het hoofdkantoor is gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas, een schikking van 795 miljoen heeft getroffen met de Nederlandse en Amerikaanse justitie vanwege omkoping en valsheid in geschrifte rond toetreding tot de telecommarkt in Oezbekistan. De helft van dat bedrag gaat naar de Nederlandse autoriteiten.

Van Dalen was van juli 2010 tot november 2013 cfo van het bedrijf. In verband met de kwestie trad hij op 6 november 2015 al tijdelijk terug als commissaris bij Rabobank en ook andere commissariaten legde hij neer in verband met het lopende onderzoek.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.