Nieuws

Deloitte-reactie op AFM-boete: 'Wij bestuderen het'

Deloitte heeft kennisgenomen van de vandaag door de AFM bekend gemaakte boete, het rapport en de hierin opgenomen uitkomsten van het AFM-onderzoek en "bestudeert deze".

Het onderzoek van de AFM ziet op dossiers over de het boekjaren 2012, aldus Deloitte in een schriftelijke reactie op de vandaag bekendgemaakte boetes voor de big four, waaronder een van € 1.810.000 voor Deloitte.

De bevindingen van de AFM ten aanzien van Deloitte zijn volgens Deloitte "met passende maatregelen" geadresseerd. "Voor de door de AFM als onvoldoende gekwalificeerde dossiers is opnieuw geëvalueerd of de controleverklaring terecht is afgegeven. Op basis van de evaluatie werd geconcludeerd dat er geen reden is om de afgegeven verklaringen te corrigeren."

Deloitte wijst er op dat de afgelopen jaren ingrijpende maatregelen zijn doorgevoerd en flink is geïnvesteerd om de kwaliteit van het stelsel van kwaliteitsbeheersing, kwaliteitsbewaking en de kwaliteit op opdrachtniveau verder te verhogen.

"In onze Transparantieverslagen wordt daarover in detail gerapporteerd. Wij constateren dat onze kwaliteit aanzienlijk is verbeterd ten opzichte van de periode waarin het onderzoek werd uitgevoerd. Deloitte ontleent haar bestaansrecht aan de kwaliteit, integriteit en onafhankelijkheid van haar dienstverlening en de rol die zij vervult in de samenleving. Wij hebben onverminderd aandacht voor een continue versterking van de kwaliteit van onze dienstverlening. Dit streven drijft onze professionals die dagelijks met volle overtuiging het vak van accountant uitoefenen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.