Nieuws

Geen definitieve jaarrekening dit jaar voor Value8

Het lukt Value8 niet meer om de jaarrekening over 2016 dit jaar goedgekeurd te krijgen.

De investeringsmaatschappij van oud-VEB-voorman Peter Paul de Vries moet minimaal 42 dagen van tevoren een aandeelhoudersvergadering aankondigen, en daarmee is een datum in 2017 sinds vandaag niet meer haalbaar. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) noemt dit in een reactie in het NRC "een unicum". "Voor zover ons collectieve geheugen hier reikt, heeft geen enkel bedrijf het ooit zo bont gemaakt op dit gebied", aldus de VEB.

Value8 wijt het uitblijven van een gecontroleerde jaarrekening aan de problemen rondom dochterbedrijf BK Group. Dat bedrijf is in opspraak geraakt door het mogelijk meewerken aan belastingontduiking en witwaspraktijken. De controlerend accountant van Mazars wil daarom de jaarrekening nog niet tekenen.

Eind augustus riep de VEB op tot meer openheid over de problemen rondom Value8, en vroeg in dat kader om meer ruimte voor de accountant om mededelingen te mogen doen wanneer een bedrijf te laat is met het publiceren van de jaarrekening. Mazars sprak kort daarop zijn steun uit voor die oproep.

De AFM heeft in juli reeds bepaald dat Value8 in overtreding is, maar heeft tot nu toe geen boete opgelegd. De AFM gaat verder niet in op de zaak.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.