Nieuws

Nyenrode en Stichting Future Finance starten met Brenda Westra Opinieprijs

Nyenrode-studenten kunnen vanaf volgend jaar meedingen naar de Brenda Westra Opinieprijs. Rector magnificus Miša Džoljić van Nyenrode en het bestuur van de Stichting Future Finance tekenden deze week daartoe een overeenkomst.

De Stichting Future Finance beheert het erfgoed van Brenda Westra, alumna van Nyenrode en bevlogen en spraakmakend accountant, die in 2015 op 48-jarige leeftijd overleed. De stichting nodigde Nyenrode uit om invulling en uitvoering te geven aan deze prijs, die is gericht op vernieuwende, duidelijk opiniërende, vlot geschreven, voor het accountantsberoep en –onderwijs actuele opiniestukken.

Essayprijs geïntegreerd

De huidige Nyenrode Accountancy Essayprijs zal worden geïntegreerd in de Brenda Westra Opinieprijs. De stichting stelt een bedrag ter beschikking van dertigduizend euro, waaruit de komende tien jaar het prijzengeld zal worden uitgekeerd. Professor Ruud Vergoossen zal zijn voorzitterschap van de Essayprijs continueren voor de Brenda Westra Opinieprijs.

De laatste Essayprijs Accountancy wordt uitgereikt op 11 januari 2018. De uitreiking van de Brenda Westra Opinieprijs zal vanaf 2018 jaarlijks plaatsvinden op of rond 12 oktober, de datum waarop Brenda Westra overleed.

'Breder gevoed'

In aanmerking om mee te dingen naar de prijs komen opiniestukken geschreven door Nyenrode-studenten vanuit een viertal bronnen:

  • bachelor- en masterscripties;
  • The Accountables (het online discussieplatform van, voor en door studenten);
  • opinies geschreven in het post-master vak Financial Auditing;
  • en praktijkreferaten die studenten bij de afronding van hun praktijkopleiding hebben geschreven op basis van een stevig praktijkdilemma.

"De opinieprijs wordt zo dus breder vanuit de opleiding gevoed dan de essayprijs, waarbij de essays uitsluitend werden geschreven op basis van goed beoordeelde masterscripties", aldus de organisaties.

Stimulans om stem te laten horen

"Met deze vorm leggen we een uitstekende, brede verbinding met het onderwijs", zegt Olof Bik, programmadirecteur Accountancy. "Ik ben ervan overtuigd dat de Brenda Westra Opinieprijs een goede stimulans kan zijn voor de nieuwe, aanstaande generatie accountants hun stem te laten horen en zich actief te mengen in het debat over de toekomst van hun eigen accountantsberoep."

Volgens penningmeester Ronald Oenema van de Stichting Future Finance geeft de prijs een prachtige invulling aan het erfgoed van Brenda Westra. "We hopen op spraakmakende, innoverende opinies, die het accountantsberoep, en daarmee de wereld, beter en mooier maken."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.