Nieuws

Berichtgeving AFM-rapport: een overzicht

Een overzicht van de vandaag verschenen berichtgeving en reacties naar aanleiding van de publicatie van het AFM-rapport over het onderzoek naar de invoering van de verbetermaatregelen bij de oob-accountantsorganisaties en de controlekwaliteit bij de big four-kantoren.

AFM-rapport

AFM: 'Kwaliteitsslag oob-accountantsorganisaties gaat te langzaam'
Het doorvoeren van veranderingen bij oob-accountantsorganisaties, om de kwaliteit van hun controles te verbeteren, gaat te langzaam. Wel zijn er verschillen in verandersnelheid. Bovendien is de kwaliteit van de onderzochte wettelijke controles bij de big four-accountantsorganisaties nog niet op orde. Dat blijkt uit de jongste rapportage van de AFM.

Reactie NBA

NBA: AFM-rapport onderstreept noodzaak veranderingen door te zetten
De NBA ziet in het vandaag gepubliceerde AFM-rapport over de kwaliteit van accountantsorganisaties een bevestiging van de noodzaak voor de sector om sneller en beter te veranderen.

Interviews

Gerben Everts, AFM: 'Als iemand het recept heeft, ontvang ik het graag'
De maatregelen die de afgelopen jaren door accountantsorganisaties zijn genomen hebben niet geleid tot een hogere kwaliteit van de wettelijke controles die ze uitvoeren. 'Teleurstellend', aldus AFM-bestuurder Gerben Everts vandaag bij de presentatie van het meest recente AFM-onderzoek naar die kwaliteit. Hij schetst 'een somber beeld', ook al is er sprake van 'een enkel lichtpuntje'.

Pieter Jongstra, NBA: 'AFM-rapport is reflectie van waar we staan'
De jongste rapportage van de AFM is een reflectie van waar het accountantsberoep staat op dit moment. Dat zegt NBA-voorzitter Pieter Jongstra, in reactie op het rapport van de toezichthouder over de controlekwaliteit bij de big four en de stand van de kwaliteitsverbetering bij oob-accountantsorganisaties.

Reacties kantoren

Andere reacties

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.