Nieuws

Haaksbergen en EY ruziën over meerwerk

De gemeente Haaksbergen en EY zijn het niet met elkaar eens over de betaling van meerwerk. Het accountantskantoor stapt nu naar de rechter. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia.

EY wil dat de gemeente een rekening betaald van 47.500 euro voor meerwerk bij de controle van de jaarrekening 2015. Door aanmaningen is dit bedrag inmiddels opgelopen tot ruim 61 duizend euro, aldus de krant.

Eventueel meerwerk zou eerst ter goedkeuring voorgelegd worden aan de auditcommissie, maar dat is niet gebeurd, stelt Gea Costeris van Dé Actieve Partij Haaksbergen (DAP), voorzitter van de commissie. Volgens Costeris is de factuur rechtstreeks naar de gemeente gestuurd. Bovendien, zegt zij, is de onderbouwing van de extra uren onduidelijk, heeft EY werkzaamheden uitgevoerd die niet zijn afgesproken en zijn werkzaamheden dubbel gefactureerd.

Costeris zegt dat ze de kwestie in der minne heeft willen schikken met een coulancebetaling van 18.680 euro voor extra werkzaamheden die niet vooraf zijn besproken, maar die EY wel kan onderbouwen. Dat betreft extra werkzaamheden met betrekking tot het sociaal domein, BUIG (Bundeling uitkeringen inkomensvoorziening gemeenten) en de Wet normering topinkomens (Wnt). Het gesprek over het resterende bedrag liep echter op niets uit. EY stapt nu naar de rechter.

"We hebben de samenwerking met Ernst & Young altijd als prettig ervaren, maar we kunnen niet alles zomaar accepteren. Het is tijd dat we ons pittig opstellen. We hebben de kwestie goed bekeken en de zaken juridisch laten toetsen", aldus Costeris. Ze ziet de uitspraak "met vertouwen tegemoet". EY wil in aanloop naar de zitting niet tegenover Tubantia reageren.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.