Nieuws

KPMG wil aantal juristen bijna verdubbelen

KPMG wil het aantal advocaten dat wereldwijd werkt bij Legal Services verhogen van achttienhonderd naar ruim drieduizend en de juridische dienstverlening uitbreiden naar onder meer Azië.

Dat melden verschillende buitenlandse media. KPMG heeft sinds 2014 een zogenoemde Alternative Business Structure (ABS) in het Verenigd Koninkrijk, waardoor het juridische diensten volgens de Britse regelgeving mag aanbieden. Momenteel zijn de achttienhonderd juristen van KPMG actief in 75 landen.

Ook de andere big four zijn flink aan het uitbreiden op juridisch gebied, zowel wereldwijd als in Nederland. Zo maakt PwC in september bekend dat het een strategische alliantie aanging met Fragomen, ging Deloitte UK eerder dit jaar in zee met Berry Appleman & Leiden en nam EY in augustus Riverview Law over.

Enkele jaren geleden signaleerde de Economist al dat accountants- en adviesorganisaties zich steeds sterker ontwikkelen op juridisch vlak, en dan met name op het gebied van managed services. Door lagere, vaste prijzen aan te bieden, in plaats van het 'uurtje-factuurtje'-model van advocaten, hebben de big four hun juridische afdelingen in de afgelopen jaren in rap tempo uitgebreid, met veelal dubbele groeicijfers qua omzet. Ook in Nederland is sinds een aantal jaren dezelfde ontwikkeling zichtbaar.

 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.