Nieuws

Extra inspanning om vrouw aan top te krijgen

Ondernemers en overheid gaan extra inspanningen leveren om meer vrouwen aan de top te krijgen. Dat hebben ondernemersorganisatie VNO-NCW en het ministerie van OCW afgesproken met topmensen uit het bedrijfsleven, beleggers en vertegenwoordigers van Topvrouwen.nl.

De partijen zullen onder meer de aanstaande benoemingen bij bedrijven beter in kaart brengen. Grote bedrijven worden actief op bestuursniveau benaderd om meer te doen met de database waarin inmiddels zo'n 1.500 potentiële topvrouwen staan. Ook in selectiecommissies moeten meer vrouwen zitting krijgen. Verder zal het verzoek worden gedaan om "diversiteit in de bestuurskamers" tot een van de speerpunten te maken van de bedrijfscode. 

Ondanks het wettelijk streefcijfer van 30 procent blijft het aandeel vrouwen in bestuursfuncties laag. Het aandeel vrouwen in raden van bestuur is nu zo'n 12 procent en voor raden van commissarissen is het aandeel 16 procent. In 2019 maakt het kabinet de balans op. De extra acties moeten zorgen voor een eindsprint richting dat moment. 

Bron: ANP

Gerelateerd

Afbeelding Nieuws

Bedrijven halen vrouwenquotum weer niet

Het aantal bedrijven dat aan een streefgetal voor vrouwen in de top voldoet, is vorig jaar afgenomen. In totaal zijn er nu vijf beursgenoteerde bedrijven die minimaal 30 procent vrouwen in de raad van bestuur én de raad van commissarissen hebben. Dat is er één minder dan vorig jaar, blijkt uit de jaarlijkse Nederlandse Female Board Index. Negen bedrijven hebben alleen voldoende vrouwen in het bestuur, dertig halen het streefgetal voor de toezichtsraad.

x 0

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.