Nieuws

SRA en Full Finance bieden gezamenlijk simulatieopdrachten

SRA en Full•Finance gaan gezamenlijk simulatieopdrachten van de praktijkopleidingen MKB en Assurance aanbieden.

Volgens de SRA is inmiddels de accreditatie voor het ontwikkelen van de simulatieopdrachten verkregen. De simulatieopdrachten zijn sinds kort weer onderdeel van de praktijkopleiding.

Vorig jaar raakte de SRA verwikkeld in een strijd met de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) over de eindtermen, omdat daarin de simulatieopdrachten zouden worden geschrapt. Uiteindelijk heeft de CEA besloten dat de simulatieopdrachten toch zijn toegestaan, om vooral de kleinere accountantsorganisaties die opereren binnen het wettelijke controledomein tegemoet te komen.

Full•Finance en SRA gaan nu samenwerken op het gebied van de ontwikkeling en uitvoering van de  verschillende typen simulatie-(assurance) opdrachten, de ICT-ondersteuning, informatievoorziening en communicatie richting trainees en kantoren.

Simulatieopdrachten

De twee partijen ontwikkelen momenteel gezamenlijk, onder toezicht van de Raad van de Praktijkopleiding, drie simulatieopdrachten, te weten een jaarrekeningcontrole, een prognose-  en een beoordelingsopdracht. Deelname aan al deze drie simulaties levert de trainee honderd (overige) assurance-uren op. In de toekomst zullen de simulatieopdrachten regelmatig geactualiseerd/vernieuwd worden. Na de zomer start een eerste pilot.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.