Nieuws

Van de Kar wil hoger beroep financieren via crowdfunding

Accountantskantoor Van de Kar & Veraart is een crowdfundactie gestart om financiële steun te krijgen voor een eventuele hoger beroepszaak bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Het kantoor wil in beroep gaan tegen de uitspraak van de Accountantskamer van 29 juni jl.

Dat meldt de website AccountancyVanmorgen. Accountant Leon van de Kar hoopt op financiële ondersteuning vanuit andere accountantskantoren "die willen helpen een eind te maken aan de nog steeds voortdurende willekeur bij het toetsen van accountantskantoren".

De Accountantskamer verklaarde de reeks tuchtklachten van Van de Kar & Veraart tegen 26 accountants, onder wie meerdere (oud)leden van het NBA-bestuur en de Raad voor Toezicht, afgelopen vrijdag ongegrond. Het kantoor legt zich daar niet bij neer. Door de uitspraak wordt de Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) "de facto afgeschaft voor accountants die optreden namens de NBA", aldus Van de Kar. "Het succes van onze crowdfundactie bepaalt of wij in hoger beroep gaan."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.