Nieuws

Accountantskamer: klachten tegen 26 accountants ongegrond

De Accountantskamer heeft een reeks tuchtklachten van accountantskantoor Van de Kar & Veraart tegen 26 accountants, onder wie meerdere (oud)leden van het NBA-bestuur en de Raad voor Toezicht, ongegrond verklaard.

In mei 2017 diende het kantoor uit Roosendaal in totaal 64 klachten in bij de tuchtrechter. De 26 accountants hadden volgens de klagers, de heren Van de Kar en Veraart, tuchtrechtelijk verwijtbaar gehandeld bij de totstandkoming van een negatief oordeel over het kwaliteitsstelsel van het kantoor van de klagers.

Beide partijen stonden op 3 november 2017 in Zwolle tegenover elkaar. De Accountantskamer concludeert nu in haar uitspraken dat alle klachtonderdelen ongegrond zijn.

De NBA is tevreden met de uitspraken en ziet in het vonnis haar verweer  tegen de klachten bevestigd. De beroepsorganisatie stelt dat voor kwaliteitstoetsingen van kantoren ruime mogelijkheden voor hoor en wederhoor, waarborgen en overleg beschikbaar zijn.

Een gang naar de Accountantskamer en het aanspreken van het tuchtrecht zoals in dit geval gebeurt, is volgens de NBA dan ook niet de juiste weg.

Zie ook de tuchtrechtsamenvatting van deze zaak.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.