Nieuws

3 miljoen pond boete voor KPMG UK om fouten bij Ted Baker

De Britse toezichthouder FRC heeft KPMG een boete opgelegd van 3 miljoen pond, die door een schikking is verlaagd naar 2,1 miljoen pond, vanwege slecht bestuur en het overtreden van de ethische beroepsstandaard.

Dat melden verschillende Britse media. Een partner van KPMG trad op als getuige bij een rechtszaak rondom een diefstal uit het magazijn van modemerk Ted Baker, terwijl KPMG op dat moment ook de controleur was van het bedrijf. Hierdoor kwam volgens de FRC de onafhankelijkheid van KPMG als controleur in het geding.

KPMG en de audit engagement partner Michael Barradell hebben schuld bekend. Barradell krijgt een berisping en een boete van 80 duizend pond, die werd verlaagd naar 46.800 pond na de schikking. KPMG moet verder 112 duizend pond aan kosten betalen.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.